Op 12 september 2012 mocht ik tijdens het lustrum van het Dunamare college een workshop verzorgen voor docenten over onderwerp “Morgen aan de slag met nieuwe media in de klas”.

De wereld verandert steeds sneller, met name onder invloed van de digitale revolutie. Al heel vroeg krijgen kinderen er inmiddels mee te maken. Voor het onderwijs schept dit zowel nieuwe uitdagingen als nieuwe kansen. De uitdagingen zijn om de ontwikkelingen buiten school binnen de school te benutten, te versterken en aan te vullen. Het onderwijs dient relevant te blijven bij het voorbereiden voor deze nieuwe tijd.

Een aantal initiatieven zoals de Kahn Academy of een “Steve Jobs School”, zijn al volledig gestoeld op het gebruik van nieuwe media. Maar ook binnen het huidige onderwijs systeem zijn er tal van mogelijkheden om nieuwe media direct te integreren in de klas en daar buiten.

Maar hoe doe je dat?

In deze workshop zal Marion Mulder aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden uit zowel het onderwijs als het bedrijfsleven met de groep in gesprek gaan over de mogelijkheden van nieuwe media en trends zoals youtube, prezi, slideshare, wiki wijs, twitter, gamification, ipad, en apps in de klas. Wat is er mogelijk, maar ook: wat betekent dat voor mijn manier van lesgeven.

Uiteraard neemt u zelf uw smartphone, ipad, tablet of laptop mee en gaan we ter plekke zelf een aantal dingen uitproberen. En waarom wachten tot september? U kunt nu al direct aan de slag: stel u vragen, deel uw links en ideeën via het special voor deze workshop opgezette twitter account @NMOnderwijs.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s